Vopsea uși de interior și vopsea uși exterior

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 3 minute
usa de interior vopsita

 

Vopsirea ușii de intrare (sau ale altor uși din casă) nu este un gând care ne străbate foarte frecvent, dar ar trebui. Ușa de intrare este prima impresie înainte de a intra în casă, iar o ușă coloraăa, galbenă sau roșie, este bună pentru o atmosfera fericită dar și pentru suflet. În plus, vopsirea ușilor interioare aduce un aer de finalitate oricărei camere, și introduce ușa în peisaj, în loc de a lăsa-o pe dinafară.

 

Vopsea uși interior din lemn sau MDF

Procesul de vopsire uși interior nu este deloc complicat și folosește același proces ca și vopsirea oricărui alt mobilier. Exact ca și pentru mobilier deci, nu există o vopsea pentru uși specifică (dar există vopsea pentru lemn de interior în peste 1000 de nuanțe), procesul de vopsire fiind împărțit în două părți:

  1.  Pregătirea suprafeței cu o amorsă
  2. Vopsirea acestuia cu vopsea de lemn în culoarea dorită.

 

usa de interior albastra usa alba dormitor

      

O ușă de lemn necesită un impregnant universal drept amorsă, pe când o ușă de MDF înfoliat sau din PAL necesită un superprimer. După ce suprafața este pregătită, poate interveni culoarea.

Vopsirea unei uși interioare poate fi mai complicată decât te-ai așteptat, deoarece ușa, fiind câteodată închisă, alteori deschisă, face parte din decorul a două camere diferite. Alegerea unei culori care se potrivește cu ambele camere este deci foarte importantă pentru a păstra echilibrul estetic și cromatic din casă. Folosiți vopsea pentru interior pentru lemn, mată, satinată sau lucioasă, prezentă în peste 1000 de nuanțe.

 

usi interior vopsite menta usa interior vopsita in alb

 

Vopsea ușă metalică. Metode vopsire ușă metalică exterior

Când vine vorba de exterior, primul pas este același: aplicarea amorsei. Evident, un material în plus este introdus, carevasăzică metalul. O ușă metalică necesită un primer antirugină, cu un nume care se explică de la sine. Celelalte uși necesită același tip de amorsă ca și la interior.

Când vine vorba de vopsit în schimb, putem vorbi de o vopsea ușa metalică exterior sau o vopsea pentru uși de lemn specifică exterior: fiind în afară, la mila vremii, o vopsea mai rezistentă trebuie utilizată, respectiv vopseaua exterioară de lemn și metal Ressource (HES).

 

Pentru a alege culoarea din cele peste 1000 de nuanțe de culori existente, trebuie ținut cont de restul exteriorului: ce culoare sunt pereții casei? Ce culoare este tocăria? Dacă intrarea este printr-o terasă, ce culori o compun și ce culoare ar putea fi integrată alături de acestea?

O casă gri sau albă, priește la o ușă roșie, plină de veselie și viață. O ușă verde pentru o ambianță calmă și vitală, care funcționează în armonie cu o terasă în tenuri de maro și bej. La TonCorner, serviciul de consiliere du culoare poate fi utilizat pentru a descoperi exact ce nuanță se potrivește cel mai bine cu exteriorul casei dumneavoastră, dar la sfârșitul zilei, recomandarea noastră este să alegeți o culoare care vă aduce bucurie.

 

vopsea usa exterior maro vopsea usa exterioara metalica albastra

        

Vă așteptăm oricând la TonCorner, pe Bd. Ion Mihalache 127 pentru a vă inspira și a alege culorile pe măsura dispoziției și stilului dumneavoastră propriu.

Alte articole interesante