Efecte Vizuale Uimitoare cu Tapetul Digital în Designul de Interior: Iluzii și Dimensiuni

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Tapetul este un accesoriu de decor cu o multitudine de avantaje în designul interior. Modelul de tapet potrivit unei locuințe poate transforma complet o cameră atunci când este utilizat corect. Pe lângă avantajul estetic pe care îl oferă, tapetul ajută la redefinirea spațiului și a percepției noastre asupra unei camere.

O cameră care se simte prea mare se poate simți instantaneu mai caldă și mai confortabilă prin aplicarea unui tapet în culori solide și cu model grafic de dimensiuni mai mari. Pe de altă parte, dacă aveți o cameră mică pe care doriți să o măriți vizual, un tapet în nuanțe neutre sau cu fundal metalic va lumina spațiul și va adăuga personalitate camerei.

Fie că alegeți doar să redecorați spațiul, fie că vă transformați complet locuința, folosirea tapetului are capacitatea de a schimba instantaneu starea de spirit și stilul unei camere.

 

tapet Libelule  tapet perete accent

 

Caracteristici tapet digital

Cu secole în urmă, designerii de interior au apelat la folosirea tapetului cu scopul de a adăuga culoare, textură și personalitate spațiilor, însă vopseaua a fost prioritară ori de câte ori doreau să creeze picturi murale mari, unice. Între timp, tehnologia nu a stat pe loc. Evoluția recentă în imprimarea digitală a deschis o lume cu totul nouă în fața posibilităților de a da viață pereților goli cu modele uluitoare.

Avantajele imprimării digitale a tapetului

Din punct de vedere comercial, tapetul digital este deosebit de interesant deoarece nu necesită păstrarea unui stoc. Ideal pentru tiraje scurte, imprimarea digitală permite producătorilor să nu imprime mai mult decât este necesar pentru o singură comandă sau pentru un proiect.

Cu imprimarea digitală, designerii de tapet nu mai trebuie să repete modelele la fiecare 50 de centimetri. Tapetul foto de înaltă rezoluție și modelele la scară largă nu mai reprezintă o problemă și pentru că imprimarea digitală nu necesită role, tapetul digital poate avea orice culoare imaginabilă.

Producătorii de tapet digital pot imprima cu ușurință tapet personalizat la cerere. Așadar, consumatorii sensibili la tendințe își pot schimba chiar și tapetul la fel cum își schimbă garderoba în fiecare sezon.

 

tapet dormitor

 

Efecte vizuale ale aplicării tapetului digital într-o locuință

 

Tapetul digital lărgește vizual un spațiu

Utilizarea tapetului ca parte a designului de interior este una dintre cele mai ușoare modalități de a deschide un spațiu. Culorile mai deschise, formele și modelele grafice simple pot, fie să dea iluzia spațiului, fie să sublinieze o zonă deja mai largă.

Spre deosebire de vopsea, care este o suprafață plană, tapetul are adesea componente spațiale care folosesc perspectiva și formele pentru a lărgi un spațiu.

Creați intimitate cu ajutorul tapetului digital

Tapetul de culoare mai închisă și cu modele puternice creează o senzație de intimitate, apropiere și de confort. Dacă vă străduiți să umpleți o cameră deoarece este prea spațioasă, puteți folosi un model îndrăzneț de tapet pentru a restrânge vizual camera și a o face mai puțin copleșitoare. Căutați modele curajoase, cu spațiu negativ limitat - acest lucru face ca o cameră să se simtă confortabilă și intimă.

Tapetul poate muta atenția unui spațiu pe un perete accent

O caracteristică des întâlnită în design-ul de interior este peretele accent – în care un perete din cameră este decorat aparte, spre deosebire de restul camerei care este mai discret. Poate doriți să folosiți un perete cu o piesă de mobilier mai aparte sau să mutați atenția privitorului spre un perete care primește mai multă lumină. Câteva alegeri comune pentru peretele accent ar fi: peretele din spatele patului sau al televizorului, peretele din jurul șemineului, peretele spre care se îndreaptă privirea în mod natural când intrați într-o încăpere, peretele din spatele unor oglinzi.

 

tapet plin   fototapet trolical luxuriant

 

Tapetul digital luminează spațiul

Aceasta este o metodă similară cu utilizarea oglinzilor, dar este mai ușor de personalizat și, de obicei, mai puțin costisitoare. Puteți folosi tapet care are o textură strălucitoare, reflectorizantă, pentru a lumina fizic spațiile întunecate.

Dacă vă străduiți să obțineți lumină într-un colț al băii sau nu știți cum să decorați „spațiul mort” de sub scări, o variantă utilă este să folosiți un tapet cu structură metalizată și urmăriți cum se desfășoară magia.

Înălțați camera cu ajutorul tapetului digital

Combinați folosirea tapetului pe tavan împreună cu unul dintre pereți pentru a ridica tavanul și a alungi camera. Culorile mai deschise vor ridica tavanul, iar culorile mai închise vor crea un ambient confortabil, intim. Aveți grijă atunci când alegeți culori mai închise în camere mai mici deoarece acest lucru poate face ca un spațiu să arate înghesuit dacă nu este bine gândit. De asemenea, recomandăm să alegeți tonuri care se potrivesc cu mobilierul din cameră pentru a crea un sentiment de continuitate și flux.

 

Tapetul digital de la TonCorner – ușor de adaptat în orice locuință

Prin alegerea digitalului ca și metodă de imprimare, compania mamă Ressource a reușit să se depărteze de constrângerile tapetului tradițional care în general necesită repetarea modelelor, în favoarea originalității si creării unui decor care se adaptează oricărui tip de interior. Anumite colecții de tapet arată ca un fototapet, însă este tapet digital.

 

tapet LYA

 

Din dorința de a răspunde și celor mai specifice dorințe, toată oferta de tapet Ressource se adaptează particularităților de înălțime specifice spațiului.

Fie că doriți să reamenajați sau sunteți doar în căutarea a ceva nou și plin de fantezie, alegând aceste imagini contemporane de un nou gen, arta va intra în cotidianul dumneavoastră. Tapetul Ressource de la TonCorner este alegerea perfectă pentru amenajări interioare în orice cameră sau spațiu. Se poate utiliza ca tapet dormitor, tapet living sau în orice spațiu pe care doriți să-l reamenajați.

Pe invităm pe site-ul nostru, dar și în magazinul TonCornerhttps://www.toncorner.ro/ de Bd Ion Mihalache 127 pentru a vedea cele șase colecții de tapet marca Ressource.

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 1. Ce model de tapet alegem pentru spațiile mici? Sfaturi practice pentru cea mai bună alegere de tapet
 2.  Tapetul în hol. Cum alegem modelul, textura și culoarea la tapetul pentru hol
 3.  Colecția de tapet pentru copii Sauvage. 8 modele de tapet la modă pentru camera copiilor
 4.  Rolul unui tapet modern într-un design contemporan. Avantajele alegerii unui tapet într-o locuință modernă
 5. Tapetul în dormitor. Ce model de tapet alegem și cum îl integrăm în spațiul de dormit
 6.  Tapetul - 5 motive să folosești tapetul în amenajarea unei locuințe
 7.  Tapet copii – sfaturi despre cum să alegi tapetul pentru camera copiilor
 8.  Criterii de alegere a tapetului pentru dormitor
 9.  Tapetul se cumpără în magazin sau în online? Care sunt avantajele și de ce trebuie să ții cont când cumperi tapet
 10. Colecția de tapet Fauna & Flora Odă închinată naturii
 11.  Tapetul - o notă modernă în decorarea casei

 

Alte articole interesante